€50.000 opgehaald voor oogonderzoek

Afgelopen 21 juni was het zover: de tweede editie van Blind voor 1 dag. Op de langste dag van het jaar gingen 30 teams en 112 particulieren de uitdaging aan om te ervaren hoe het is om slechtziend of blind te zijn. Doel: meer begrip creëren voor mensen met een visuele beperking en geld ophalen voor oogonderzoek. 

 

En dat is gelukt. Er is ruim €50.000 opgehaald en de actie kreeg aandacht van vele kranten, regionale nieuwszenders en het jeugdjournaal. Bekende Nederlanders als Charly Luske, Anky van Grunsven en Rick Brandsteder hebben zich ingezet voor deze dag. 

Oogfonds-ambassadeur Ronald Giphart opende deze dag ’s morgens samen met Edith Mulder, directeur van het Oogfonds. Zij maakten met een simulatiebril op een kanotocht door Utrecht. Voor Ronald Giphart heeft deelname een persoonlijke betekenis, hij heeft MD en verwacht in de toekomst slechtziend te worden. 

Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=bPJvxPdJR34

Een blik op de website van Blind voor 1 dag, laat veel meer persoonlijke en ontroerende verhalen zien. De georganiseerde acties waren divers, van een sponsorloop tot een blinde rondleiding door het Rijksmuseum. En van een statiegeld actie tot een benefiet lunch of blind dineren. Wat aangeeft dat veel Nederlanders de slechtziende medemens een warm hart toedragen.

BRONNEN: www.blindvoor1dag.nl, oogfonds